By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.

Genbrug af it-udstyr

Forbrugt it-udstyr kan få nyt liv andre steder! At lade din eller din virksomheds IT-udstyr bruges af en anden er både økonomisk smart og indebærer en bæredygtig tilgang til det omgivende samfund og miljøet. Her ser vi nærmere på nogle fordele ved genbrug af it-udstyr.

Håndtering af it-udstyr på en bæredygtig måde

Håndtering af dit it-udstyr på en bæredygtig måde er ikke længere en tendens. Det er snarere blevet den åbenlyse måde for virksomheder og enkeltpersoner at vise, at de tager ansvar for planetenes fremtid. Det handler om genbrug af tablets, mobiltelefoner, computere, skærme og andet it-udstyr.

Ved at lade andre genbruge dit IT-udstyr er det muligt at reducere kuldioxidemissioner, og det er naturligvis meget smartere end at efterlade gammelt udstyr i et lagerrum. Ved at genbruge it-udstyr sparer du på jordens ressourcer, reducerer emissionerne og giver andre adgang til mobiltelefoner og computere.

Undgå unødvendig ny produktion

Ny fremstilling af it-udstyr er ekstremt ressourceintensiv. Produktionen af ​​en enkelt computer kræver 1,8 ton kemikalier, vand, råmaterialer og energi. Genbrug skaber også muligheder for virksomheder og enkeltpersoner med begrænsede økonomiske ressourcer til at få adgang til velfungerende og testet it-udstyr.

På denne måde reduceres digital udelukkelse. Derudover har du muligheden for at få penge tilbage, når du sælger det IT-udstyr, du ikke længere har brug for. De samlede ejendomsomkostninger til it-udstyret er således lavere. Virksomheden eller personen, der lader andre genbruge deres IT-udstyr, tager ansvar for den verden, vi lever i, og er en rollemodel for kommende generationer.

Plan for hvordan gammelt it-udstyr skal håndtere

Alle virksomheder og enkeltpersoner bør tænke over, hvordan de kan være en modvægt til slid og kultur. Det er en god start at gennemgå styringen af ​​gammelt it-udstyr. Mange virksomheder og myndigheder har store lagre og butikker fyldt med gamle mobiler, computere og servere. Nogle gange kan der være stor økonomisk værdi i apparaterne. Nogle gange er der ikke tid til at tage sig af alt, men det bedste er, hvis der er en plan for, hvordan gammelt it-udstyr skal håndteres.

For mange virksomheder og myndigheder er det den bedste løsning at tage hjælp fra en ekstern part til at håndtere alt gammelt udstyr. Der er hjælp, som man kan få, både med at udvikle en plan for håndtering såvel som i de praktiske spørgsmål vedrørende sikkerhed, transport og genbrug.