By continuing use this site, you agree to the Terms & Conditions and our use of cookies.

Overforbrug af computere, telefoner og andet it-udstyr er en af ​​de største trusler mod miljøet. Ved at købe og sælge brugt elektronik er det muligt at bevæge sig mod en mere cirkulær økonomi, når det kommer til elektronik.

En undersøgelse fra McMaster University i Canada viser, at mindre end 1 procent af alle mobiltelefoner genanvendes. Det er et ekstremt lavt tal, da det tager lige så meget energi at producere en ny telefon, som den gør for at eje og oplade en telefon i ti år. I 2040 forventes mobiltelefoner at udgøre 14 procent af det samlede kulstofaftryk.

Hvad er cirkulær økonomi?

Cirkulær økonomi handler om modeller, hvor cirkulære cyklusser anvendes snarere end den lineære proces, der hidtil har domineret forretningsaktiviteter. Den cirkulære økonomi er inspireret af industriel økologi og naturens cykler. Tanken er, at intet affald skal eksistere - i stedet skal "affaldet" ses som et råmateriale.

Hvordan skifter virksomheder til en mere cirkulær økonomi?

Produkterne er designet, så de er lette at genanvende. Ideelt set bør de være genanvendelige, for det andet genanvendte materialer, og for det tredje bør energi genvindes fra produkterne. I dag skifter mange virksomheder fra en lineær til en cirkulær økonomi. Dette involverer ofte foranstaltninger såsom eliminering af miljøfarlige stoffer, omdesign af produkterne, så de kan adskilles i deres bestanddele og anvendelse af vedvarende energi til produktion.

Fordele for miljøet med brugte telefoner og computere

For at løse det voksende problem med CO2-fodaftryk for telefoner, computere og andet it-udstyr er der brug for genanvendelse, ikke mindst: genbrug. Statistikker viser, at der er enorme fordele ved at forlænge levetiden til it-udstyr med et par år. På samme måde som det er mere miljøvenligt at vælge en brugt bil snarere end en ny hybrid, er det mere bæredygtigt på lang sigt at genbruge brugte telefoner og computere snarere end at købe nye.